پرستار کودک(babysitter)، شخصی است که خدمات مراقبتی و آموزشی را به کودک ارائه می‌دهد. مراقب کودک از روند رشد کودک آگاهی کامل دارد به روش‌های کار با کودک مسلط است. این یک محیط هیجان‌انگیز برای یادگیری کودک ایجاد می‌کند. پرستار کودک، با والدین کودک تعامل دارد؛ به دغدغه‌های والدین توجه می‌کند و از روش‌های مناسب در برخورد با کودک و خانواده استفاده می‌کند و سعی می‌کند کودک را در رسیدن به اهداف تعیین شده از سوی والدین راهنمایی کند. پرستار کودک با داشتن آگاهی کامل از مراحل رشد جسمی، ذهنی و اجتماعی کودکان، به خانواده‌ها کمک می‌کند تا چالش‌های دوران کودکی را حل کنند. پرستاران کودک با استفاده از مهارت‌های ارتباطی و مذاکره با کودکان نه تنها بین کودک و پرستار اعتماد می‌کنند، بلکه در تشخیص به موقع بحران‌های روانی و اجتماعی کودکان نیز موثر هستند.

وظایف پرستار کودک در منزل

داشتن یک مراقب کودک خوب می‌تواند موهبت بزرگی برای والدین باشد که بتواند به امور مراقبتی، عاطفی و پرستاری از کودک بپردازد. بنابراین والدین می‌توانند با آرامش خاطر فرزند خود را به فردی معتمد بسپارند وبتوانند به سایر امور زندگی بپردازند. در ادامه با برخی از خدمات نگهداری، مراقبتی پرستار کودک در خانه آشنا می‌‌شوید:

  • مراقبت صحیح از کودکان در هنگام عدم حضور والدین
  • توانایی تهیه تغذیه‌ی سالم و عوض کردن پوشک کودک
  • توانایی آشپزی برای کودکان و درست کردن شیر خشک برای نوزادان
  • مراقبت از اطفال در برابر رفتارها و بازی‌های پرخطر
  • آشنا با بازی‌ها و سرگرمی‌های کودکان و تشویق بچه‌ها به تفریحات فکری و آموزشی

تفاوت پرستاری از کودک در منزل و مراکز مراقبت از اطفال چیست؟

مراقبت از کودک در مراکز نگهداری کودک یا منزل تفاوت‌های بسیاری با هم دارند. مراکز پرستاری از کودک باید دارای مجوز باشند و باید پرستاران کودک آموزش‌دیده را استخدام کنند. این مراکز باید شرایط و استانداردهای بهداشت و ایمنی را داشته باشند.

در مراکز نگهداری کودک تعداد زیادی از کودکان تحت مراقبت و نگهداری قرار دارند و زمان زیادی را در کنار والدین خود حضور ندارند. مراقبان کودکان در این مراکز از قبل تعیین شده‌اند و حتی ممکن است در طول دوره حضور کودک تغییر پیدا کنند. اما مراقبت از نوزاد یا کودک در منزل به دلیل حضور در منزل، حس امنیت و آرامش بیشتری به کودک می‌دهد. اضطراب حضور در یک مکان ناآشنا را از کودک دور می‌کند. از طرف دیگر به دلیل انتخابی بودن پرستار و مراقب کودک از سوی والدین، دقت بیشتری در زمان استخدام لحاظ می‌شود و فردی که انتخاب می‌شود، دقیقا فاکتورهای مورد نظر خانواده را دارد. احتمال ابتلا به بیماری‌های مسری که بین کودکان شایع است، در پرستاری در منزل به کمترین حد ممکن می‌رسد.

به‌علاوه مهم‌ترین دغدغه‌های والدین در سال‌های اخیر همراهی کردن کودک برای بردن به مهد و سایر مراکز نگهداری کودک و برگرداندن او است که زمان و هزینه بسیاری را به خانواده تحمیل می‌کند. این مساله با در اختیار داشتن خدمات پرستار در منزل حل می‌شود.

با در نظر گرفتن موارد ذکر شده، استخدام پرستار جهت امور آموزشی، تربیتی، نگهداری و مراقبت از کودک در منزل می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای والدین باشد. جهت درخواست پرستار کودک از شرکت پرستاری زندگی برتر کافی است با کارشناسان خبره این مرکز تماس بگیرید و نیازمندی‌های خود از مراقب کودک را بیان نمایید. موسسه زندگی برتر در اولین فرصت مناسب‌ترین پرستار متناسب با خواسته و نیازهای شما را به شما معرفی می‌نماید.

انواع خدمات نگهداری از کودک و نوزاد در منزل

خدمات متفاوتی می‌تواند توسط یک پرستار کودک در منزل ارائه شود. میزان و نوع این خدمات بسیار به سن کودک شما و تخصص مراقب کودکی وابسته است که انتخاب می‌کنید. انواع مختلف مراقبان کودک شامل : مادریار، کودک‌یار و روانشناس کودک می‌شود. که در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با خدمات این مراقبین توضیحاتی ارائه شده است.

  1. مادریاران

مراقبینی که در این گروه فعالیت می‌کنند دارای تجربه کاری با کودک بوده و از عادات، پروسه رشد و نیازهای کودک در سنین مختلف آگاهی دارند و اغلب مادر شدن را تجربه کرده‌اند. مادریاران علاوه بر نگهداری کودک، تمامی امور سبک منزل را نیز برای کمک به والدین انجام می‌دهند. این افراد تحصیلات دانشگاهی ندارند و آموزش تخصصی به کودک ارائه نمی‌دهند.

مادریار، یک حرفه کمتر شناخته‌شده در حوزه پرستاری از کودکان است که نقش مهمی در حمایت از مادران در زمان بارداری، زایمان و پس از زایمان ایفا می‌کند. مادریاران، اطلاعات و مهارت‌های تجربی در زمینه بهداشت مادر و کودک دارند و با ارائه مشاوره و آموزش‌های لازم، مادران را در مراقبت از نوزادان و کودکان، راهنمایی می‌کنند.
برای آشنایی شما با این مراقبین کودک در ادامه شرح وظایف مادریاران را ذکر نموده‌ایم.

شرح وظایف مادریار عبارتند از:

  • تربیت کودک بر اساس خواسته والدین
  • آماده کردن شیر خشک برای نوزاد و تهیه غذای کودک
  • توجه و کمک به تغذیه کودک
  • شست‌و‌شو و استحمام کودک
  • تعویض پوشک و لباس
  • مشاهده تمام وظایف مادریار در پرستاری از کودک
  • شستن لباسهای کودک
  • شستن ملحفه و مرتب کردن تخت کودک
  • کمک به دستشویی رفتن کودک و آموزش آن
  • آماده‌کردن تغذیه و میان‌وعده برای کودکی که به مدرسه یا کلاس آموزشی می‌رود.
  • صحبت با زبان مادری
  • برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت مانند بازی در خانه، رفتن به شهربازی، ورزش و…
  • آموزش انضباط به کودک با توجه به دستورات والدین
  • به مدرسه بردن و برگردان کودک
  • تشویق کردن کودک به انجام تکالیف مدرسه
  • تمیز نگه‌داشتن محیط اطراف کودک در اتاق یا خارج از آن
  • تنظیم فواصل زمانی تغذیه و خواب کودک
  • آموزش به کودک درمورد نظافت شخصی و آداب معاشرت
  • قصه خوانی برای کودک
  • توجه به آرامش روانی و احساسات کودک
  • ثبت رفتارهای کودک و گزارش هرگونه اختلال و رفتار غیر‌معمول به خانواده
  • انجام نظافت منزل
  • انجام امور مربوط به حیوان خانگی

  1. کودکیار

این دسته از مراقبین با داشتن مدرک کودکیاری و گذراندن دوره‌های آموزشی و همچنین فعالیت در حوزه کودک به‌صورت تخصصی‌تر به نگهداری از کودک می‌پردازند. شما می‌توانید انتظار آموزش‌ها و بازی‌های فکری و خلاقانه را از کودکیار داشته باشید. کودکیاران تمام وقت در کنار کودک هستند و تمام امور خصوصی مربوط به کودک را انجام می‌دهند. بنابراین والدین می‌توانند با آسودگی خاطر به انجام امور منزل و امور خود بپردازند و پرستار کودک را تحت نظر داشته باشند.

  1. روانشناسان کودک

روانشناس کودک فردی است با تحصیلات دانشگاهی در رشته روانشناسی کودک، که براساس آموخته‌ها و تجارت علمی و عملی خود در زمینه اختلالات، ناهنجاری‌ها و مراحل رشد شخصیتی کودکان، می‌تواند در کنار خانواده‌ها قرار بگیرد. تاثیر حضور یک روان‌شناس کودک، بر عملکرد کودکان مبتلا به انواع آسیب‌ها یا اختلالات، مانند بیش فعالی (ADHA)، اضطراب، فوبیاهای دوران کودکی وغیره، انکار ناپذیر است. روانشناس کودک همچنین، سبک فرزندپروری سالم را به والدین آموزش می‌دهند.

بسیاری از کودکان و نوجوانان حس خوبی از حضور در مطب روانشناسان ندارند و ممکن است حتی حس عدم امنیت و ترس داشته باشند و در مطب با روانشناس ارتباط خوبی برقرار نکنند. در این‌صورت وجود روانشناس در محیط آشنای خانه و در کنار اعضای خانواده حس امنیت بیشتری به کودک یا نوجوان می‌دهد و کودک هم همکاری بیشتری با روانشناس خواهد داشت. 

پرستار بچه تا چه زمانی می‌تواند در کنار کودک باشد؟

خدمات مراقبتی نوزاد یا کودک در منزل به دو دسته مقطعی و شبانه‌روز تقسیم می‌شود. خدمات مقطعی می‌تواند شبانه، روزانه یا ساعتی در نظر گرفته شود. مراقبت پاره‌وقت یا مقطعی برای زمانی که والدین تنها ساعاتی از شبانه‌روز نمی‌توانند در کنار فرزند خود باشند مناسب‌تر است. درمواردی که والدین به‌صورت پاره‎‌وقت شاغل هستند، گزینه استفاده از خدمات مقطعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. والدین می‌توانند در صورت تمایل برای زمان‌های کوتاه چند روزه برای مثال در زمان مسافرت، بستری در بیمارستان و غیره، از خدمات مراقب کودک در منزل استفاده کنند.

با توجه به نیازهای سنی و شخصیتی کودکان و شرایط خاص والدین برای نگه‌داری از فرزندشان، مدت زمان حضور پرستار بچه، می‌تواند متغیر باشد. به طور کلی، از زمان تولد تا دوران پیش‌دبستانی، کودکان برای رشد روانی سالم، به توجه ویژه‌ای نیاز دارند که پرستار کودک با دانش تخصصی در حوزه پرورش کودکان، به این نیازها پاسخ می‌دهد.

چگونه یک پرستار حرفه‌ای برای نگهداری از کودک استخدام کنیم؟

پیدا کردن یک پرستار کودک خوب و قابل اعتماد به زمان و تحقیق دقیق نیاز دارد. به‌همین دلیل به خانواده استرس زیادی وارد می‌کند.  والدین می‌توانند با استفاده از روش‌های مختلفی اقدام به استخدام پرستار و مراقب کودک کنند. در ادامه به چندین روش جهت انتخاب پرستار کودک اشاره کرده‌ایم:

جستجو در اینترنت:

 بسیازی از خانواده‌ها، با جست‌وجو در اینترنت، سایت شرکت‌ها و موسسان ارائه دهنده خدمات پرستاری در منزل معتبر را پیدا می‌کنند. بسیاری از این مراکز، با استخدام پرستاران مختلف، قادرند مناطق جغرافیایی مختلفی را برای اعزام پرستار در منزل پوشش دهند.

استفاده از تجربه دوستان و نزدیکان: سایر والدین می‌توانند اطلاعات خوبی در مورد مراقبانی که برای کودک خود استخدام کرده‌اند، در اختیار شما قرار دهند.

مصاحبه با پرستار:

 از مراکز ارائه خدمات پرستاری در منزل بخواهید که تعدادی مراقب و پرستار کودک متناسب با شرایط و خواسته‌های شما، به شما معرفی کنند. 

موسسه پرستاری پرند قزوین مهر این امکان را فراهم آورده است تا پدر و مادران به‌راحتی با تعدادی از مراقبان مصاحبه کنند و 48 ساعت زمان آزمایشی برای دیدن عملکرد مراقب خواهند داشت.

همچنین کمک گرفتن از راهنمایی کارشناسان مشاور کودک در مراکز پزشکی، در این زمینه می‌تواند کمک کننده باشد.

چگونه فرزندتان را برای شروع برنامه پرستاری از کودک آماده کنید؟

داشتن پرستار کودک از نظر فرزند شما ممکن است خوشایند نباشد؛ زیرا وقت گذراندن و اعتماد کردن به یک فرد ناآشنا برای کودک مسئله بزرگی محسوب می‌شود. بنابراین شما باید سعی کنید برنامه‌ای برای ایجاد سازگاری کودک با مراقب ایجاد کنید تا مرحله به مرحله کودک شما با پرستار خود آشنا شود و بتواند با او مانوس گردد. به همین منظور در ادامه چندین راهکار بیان شده است:

  • ممکن است چندین روز طول بکشد تا کودکتان به شرایط جدید عادت کند، در حالی که این مساله کاملا طبیعی است؛ باید به نشانه‌های ناسازگاری توجه داشته باشید.
  • اگر فرزندتان به‌طور غیرمعمول در مورد ماندن در کنار پرستار کودک می‌ترسد؛ دلایل ناسازگاری را بررسی کنید.
  • چند هفته قبل از استخدام پرستار با کودک در این مورد صحبت کنید و در او آمادگی ایجاد کنید.
  • این لحظات، از نظر عاطفی برای شما و فرزندتان بسیار حساس خواهد بود. به خود و فرزندتان اجازه دهید زمان لازم برای سازگار شدن را داشته باشید.
  • هر روز با کودک خود در مورد تجربه‌هایش صحبت کنید، تا بدانید که مراقبت از کودکتان چقدر خوب پیش‌می‌رود.

چگونه با پرستار خود رابطه خوب داشته باشید؟

داشتن یک پرستار بچه خوب بسیار اهمیت دارد و می‌تواند تا مقدار زیادی از بار مسئولیت کاری، فکری و روانی والدین بکاهد. همان‌طور که پرستار در برابر کودک و خانواده او وظایفی دارد. خانواده و والدین هم باید یکسری اصول را در قبال پرستار کودک خود رعایت کنند. وجود احترام متقابل سبب آرامش طرفین شده و موجب می‌شود تا هم پدر و مادرها با اعتماد بیش‌تر و با فراغ بال کودک خود را به مراقب بسپارند و هم مربی کودک بتواند با عشق، علاقه و توجه بیشتری به انجام وظایفش بپردازد. از لحاظ اخلاقی مادرها و پدرها باید به پرستار احترام بگذارند؛ با او مهربان باشند؛ پرستار کودک را درک کنند.

در ادامه چندین راه برای تداوم یک رابطه خوب با مراقب کودک بیان شده است:

  • برای پرستار کودکتان توضیح دهید که چه راهی را برای ارتباط ترجیح می‌دهید؛ آیا بهتر است با شما تماس بگیرد، پیام متنی ارسال کند یا ملاقات حضوری داشته باشید.
  • چالش‌های روحی و رفتاری را که فرزندتان در منزل تجربه می‌کند با پرستار کودک درمیان بگذارید.
  • در شرایط اضطراری، حتما در دسترس و پاسخگوی پرستار بچه باشید.
  • مشکلات بی‌خوابی یا بی‌اشتهایی فرزندتان را به پرستار کودک اطلاع دهید.
  • راجع‌به تغییر حالاتی که سبب احساس نگرانی یا اضطراب در کودکتان می‌شود با پرستار کودک گفت‌و‌گو کنید.
  • برنامه غذایی مناسب با شرایط کودکتان رابه صورت واضح تهیه کرده و در اختیار پرستار بچه قرار دهید.
  • در زمان مقرر برای تحویل فرزندتان از پرستار کودک، به موقع حاضر شوید.

چرا برای پرستار کودک در منزل، به زندگی برتر اعتماد کنیم؟

شرکت معتبر پرستاری پرند قزوین مهر، با کسب مجوزهای لازم از وزارت بهداشت کشور، یک شرکت تخصصی در تمام حوزه‌های پرستاری، علی‌الخصوص پرستاری از کودک به حساب می‌آید. ما در پرند قزوین مهر، با استخدام رسمی پرستاران کودک مجرب و متخصص، ضامن کیفیت مراقبت از فرزندان عزیز شما هستیم.

در ادامه به برخی از مزیت‌های انتخاب زندگی برتر اشاره می‌کنیم:

  • شرکت پرستاری پرند قزوین مهر با مجوز رسمی و سالها تجربه
  • تعهد به انجام وظایف محوله و مفاده قرارداد منعقده با خانواده‌ها
  • خدمات شبانه‌روزی و پاسخگویی 24 ساعته
  • دارا بودن پایگاه داده‌ای بی‌نظیر از پرستاری و نگهداران آموزش‌دیده
  • آموزش مجدد کارشناسان اعزامی
  • اخذ تضمین‌های قانونی مفاد قرارداد از کارشناسان اعزامی
  • پیگیری و پشتیبانی 24 ساعته از خانواده‌های طرف قرارداد
  • خطوط تلفن ویژه به‌صورت شبانه‌روزی و بی‌نهایت تماس ورودی و خروجی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *